Troosttafel

Troosttafel

Vanuit de gedachte dat eten verbindt.

Een Troosttafel kan helend werken​​

Er is zoveel meer dan een standaard koffietafel. Eten verbindt en troost! Door samen te eten of te koken komen herinneringen op een ongedwongen manier naar boven. Culinair erfgoed wordt zo doorgegeven. Denk maar aan de rosbief van de bomma of de ballekes in tomatensaus van de bompa. Die gerechten samen nog eens klaar maken maakt dat verdriet, vreugde en herinneringen samenvallen en gedeeld kunnen worden. Rouw wordt anders beleefd en samen genieten van de Plat Préféré van de persoon waar afscheid van genomen wordt, zorgt naast fijne gesprekken ook voor een glimlach op het gezicht van de tafelgenoten.

Ik noem het van harte mijn roeping of mijn missie, dit is waar ik voor op de wereld ben gezet. Ik zorg graag voor mensen en noem mezelf wel eens een wegwijzer voor de levenden, de stervenden én de doden. Aanvoelen wat mensen in hun verdriet nodig hebben en zo samen de weg gaan. Geen onpersoonlijke standaard uitvaart maar wel een afscheid op maat.

Toen Mon het idee opperde om een dankfeest te geven om iedereen te eren die ons bijstond gedurende de laatste fase van z'n leven, heeft Karin alles geregeld.  Het is een prachtige avond geworden.  Karin zorgde op haar eigen discrete manier dat elke gast in de watten werd gelegd en wij... wij moesten alleen maar genieten van de mooie groep mensen die aanwezig was.