kaars

Marit Rombouts

14 februari 1961 – 5 augustus 2023

Schrijf je rouwbetuiging aan de familie

Bij verlies zijn herinneringen, woorden van troost en dankbaarheid als een warm deken. Schrijf ze hier neer vanuit je hart. Wij bezorgen ze met veel liefde aan de familie.

Het kan even duren vooraleer je bericht hier getoond wordt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties

 1. Veel sterkte voor de familie en vrienden. De herinneringen aan Marit op de academie blijven bestaan.

 2. Wij wensen gans de familie veel sterkte , in deze moeilijke tijden, bij dit grote verlies van Marit.
  Dat Marit in vrede mag rusten Vanwege Ludo ,Marleen en

  Veel sterkte bij dit grote verlies van Marit,
  sterkte voor gans de familie , in deze moeilijke tijden , bij dit
  groot verlies

  Vanwege Ludo,Marleen en Niels Donckers

  s

  Niels Donckers

 3. Marit was een sterke madam. Het doet ons verdriet om afscheid te nemen maar zijn ook heel dankbaar dat we haar mochten kennen.
  Wij hebben veel van haar geleerd en ze zal altijd in ons hart blijven.
  Heel veel sterkte voor gans de familie.

 4. Met mijn diepste en oprechte deelneming met jullie verlies. Marit had een onvoorstelbare kracht en kunde. Ik ben heel dankbaar dat ik haar heb leren kennen. Ze zal altijd een speciale plaats hebben in mijn hart.

 5. Wij delen ons medeleven mee bij het overlijden van uw zus en schoonzus. Veel sterkte gewenst aan de hele familie. Vanwege Leo en Agnes Mertens Mattheeussen.

 6. Veel sterkte bij het verlies van jullie (schoon) zus Marit. Wij denken aan jullie in deze moeilijke periode.
  Wiks en Erna Verbraeken – Goossens

 7. Beste familie van Marit, ook vanwege mij mijn deelname in het verdriet. Ik weet het, het is een cliché-uitdrukking. Marit was een sterke vrouw, dito persoonlijkheid. Ze gaf het beste van zichzelf voor/aan haar leerlingen, maar was tegelijk ook veeleisend, zowel voor zichzelf, als anderen. Ze kon niet leven met middelmatigheid, en dat is het kenmerk van puurheid. Het verblijf in Rome zal me steeds bijblijven, ik denk dat ze er trouwens zelf heel erg van heeft genoten, destijds. Wat rest nu zijn de herinneringen, zowel aan haar, als haar zus Gerd, die ik ook -heel lang geleden- gekend heb. Wie weet komen ze elkaar nu ergens terug tegen…

 8. Het zal minder dan tien jaar geleden zijn dat ik Marit voor de eerste keer ontmoet heb, en de laatste keer is te lang geleden. Wat een innemende persoonlijkheid, een ingoed mens ! In Zeeland vertelde ze honderduit over schilders, en het enige dat ik kon onthouden was Constable. Als ik naar de wolken kijk, dan denk ik altijd ook een beetje aan Marit, want Constable, dat was de man van de wolken. Achter die wolken nu, Marit.

 9. Heel veel sterkte gewenst voor gans de familie bij het overlijden van u zus en schoonzus in deze moeilijke tijd

 10. Ons diep medeleven met jullie verdriet bij het heengaan van jullie zus, schoonzus, tante…
  Wat hadden we haar graag langer bij ons gehad.
  Een groot verlies van een schoon mens, een aanwezige persoonlijkheid, een brok kennis, visie en energie.
  Meer dan 30 jaar mijn collega.
  Altijd aanwezig als inspirerend collega en op alle vlakken ondersteunend met haar ervaring en professioneel inzicht.
  Meer dan 30 jaar een goede vriendin.

  Maritje, Je zal voor altijd in onze herinnering blijven leven.
  Het is niet mogelijk je ooit te vergeten.
  Met liefde,
  Ingrid, Ivo ,Charlotte, Jeroen

 11. Beste familie,
  Ik heb meer dan 25 jaar graag met Marit samengewerkt in de academie. Ze was veel meer dan collega. Marit was een krachtige persoonlijkheid met het hart op de juiste plaats. De academie was voor haar een beetje familie. Marit was een steun voor velen onder ons. De laatste jaren werden de rollen omgekeerd: een aantal collega’s en vele studenten waren voor haar een grote steun. In de laatste maanden kregen we van haar nog mooie berichten, typisch Marit. Ze was dankbaar voor de kleine gestes van haar familie en vrienden, ze kon nog genieten van de natuur en de kleine dingen in het leven.
  Als troost het gedicht “De Maan” van Edith Södergran:
  Alles wat dood is, is wonderbaar
  en onuitsprekelijk:
  een dood blad en een dode mens
  en de schijf van de maan.
  En alle bloemen kennen het geheim,
  en het bos bewaart het,
  dat de kringloop van de maan om de aarde
  de baan van de dood is.
  De maan spint haar wonderlijk web
  waar bloemen van houden,
  de maan spint haar feeërieke net
  rond alles wat leeft.
  De maansikkel maait de bloemen
  in de nachten van het late najaar,
  en alle bloemen wachten eindeloos verlangend
  op de kus van de maan.

  Marit was een bloem van een vrouw!
  Veel sterkte aan de familie,
  Ludwig en Rina

 12. Familie Rombouts, We willen jullie condoleren bij het verlies van Marit. Bij ons in de familie zal ze steeds aanwezig blijven via de mooie schilderijen die onze muren sieren. De passie van het lesgeven en schilderen heeft menig student kunnen inspireren. Ze zal gemist worden.

  Fam. Joosen

 13. Veel sterkte en moed bij het verlies van Marit. Ik hoop dat de warme herinneringen aan haar jullie troost kunnen geven in deze moeilijke periode.
  Ik ben heel dankbaar voor de immer intensieve hulp die ze mij gaf bij het creëren van mijn projecten zoals Mijn Peloton. De gezellige frietjesmomenten op maandagavond in de academie zullen mij altijd bijblijven.

 14. Lieve familie en vrienden van Marit, het verlies is groot, het gemis nog groter. Ik ben zo dankbaar dat ik Marit heb mogen kennen. Ze gaf een ander soort kleur aan mijn leven, een die ik nog niet kende. Ze was uniek en krachtig, een intelligente en mooie vrouw. De lat lag altijd hoog, en dat kenmerkte haar stijl en ingesteldheid. Weinigen doen het haar na. Voor altijd in mijn en ons hart. Veel sterkte in deze moeilijke tijden, voor altijd draag ik haar mee… warme groeten, Sigi

 15. Dank je Marit dat ik een stuk van mijn leven met je mocht delen. Ik zal iedere dag aan je denken als ik je strobloemen zien.

 16. Beste familie,

  Het verlies kwam er in kleine stappen maar de pijn bij het afscheid blijft onnoemelijk groot.
  Wij leven met jullie mee en wensen jullie heel veel sterkte.
  Jan en May Van Den Heuvel – Brughmans

 17. Een scherpe blik en gerichte woorden. Ze zocht en vond de kwaliteiten van elk van haar leerlingen. Ze liet voor mij een hele nieuwe wereld open gaan. De wereld van het echte tekenen. Ik zal haar heel mijn leven dankbaar zijn voor wat ze mij heeft bijgebracht. Als mens en als tekenaar.
  Roel S.

 18. Dag Marit,
  Het bericht van je overlijden kwam niet helemaal onverwacht, maar omdat je zo’n vechter was dacht ik toch steeds ‘je weet maar nooit’.
  Je was er de hele 7 jaar die ik (tot nu toe) aan de Academie Mechelen heb doorgebracht. Steeds had je een mening klaar. Het was niet altijd makkelijk, maar wat heb ik veel van je geleerd. Niet alleen over tekenen, maar over kunst in haar breedste zijn. Hoewel ik ooit een studie Kunstwetenschappen had doorlopen heb je mijn blik op kunst grondig verruimd.
  Je stond ook altijd klaar met een luisterend oor. De beklijvende tekst die je me per mail stuurde na het overlijden van mijn vader werd – na jouw toestemming – voorgelezen op zijn begrafenis.
  Ik ben dankbaar je gekend te hebben. En extra dankbaar dat je het afstuderen van Elisa, Kathleen, Thomas, Jan en mij nog hebt meegemaakt.
  En ik ben dankbaar en trots dat je me – tot twee keer toe – zei dat ik m’n jury van de specialisatie Tekenkunst afgelopen juni heel goed had gedaan. Wees maar zeker dat dat voor een groot stuk jouw verdienste was.
  De laatste keer dat ik je zag zei je tegen me ‘het beste’. Ik kon op dat moment geen repliek bedenken.
  Bedankt.